mag je bonnen uitsluitend digitaal bewaren

aan de facturen en bonnen. De Belastingdienst vindt het echter ook goed als u alleen de digitale gegevens bewaart. Daarnaast is het voor jezelf handig omdat je makkelijk zaken kan terugzoeken, je inzicht hebt in de financin van je bedrijf en je zo steeds beter inzicht krijgt in trends in de inkomsten en uitgaven. Tab 4: Bankafschriften, print regelmatig bankafschriften uit die je voor de zaak gebruikt. Het keurmerk Zeker-OnLine, ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst, laat zien welke boekhoudprogrammas geschikt zijn om op deze manier te werken. Dat betekent dus dat je papieren facturen en bonnen ook digitaal mag opslaan, zonder dat je het origineel hoeft te bewaren. Denk daarbij aan pensioendocumenten en documenten van uitbetaalde erfenissen en schenkingen. Om welke gegevens het specifiek gaat en hoe men die dient te bewaren, kan men exact nalezen op de site van de fiscus. Betalingsbewijzen bewaren, mensen weten soms niet meer wat te doen met al die bonnen, facturen, kwitanties en bankafschriften.

Tip is om wel de bonnen van dit soort kosten te bewaren. Hier moet je alle kosten van betalen. Het zijn niet alleen bonnen en kwitanties die dienen als betalingsbewijs, die de hierboven genoemde schoenendoos laten uitpuilen.

Vvv bonnen contant geld, De bonnen blokker, V en d restaurant bonnen,

Voor de winkelier zelf, winkeliers moesten hun papieren kassabonnen en kassarollen altijd verplicht 7 jaar lang bewaren. Bioscoop Cadeau Nationale Bioscoopbon, bioscoop Cadeau en de Nationale Bioscoopbon zijn twee Nederlandse cadeaubonnen waarmee je naar een film toe kunt gaan. De administratie van een huishouden kan soms vele meters boekenkast in beslag nemen. Manipuleren van gegevensbestanden, financile instellingen verstrekken de rekeninginformatie tegenwoordig veelal digitaal, doorgaans in bestandsformaten als TIF of PDF, wat een geautomatiseerde verwerking in boekhoudpakketten toelaat. Documenten die je in je boekhoudprogramma opslaat worden opgeslagen bij een cloudservice en zijn in principe gedurende mva voucher de hele bewaartermijn beschikbaar. Hieronder toch al enkele aandachtspunten: het is belangrijk dat ondernemers hun administratieve gegevens in de oorspronkelijke staat archiveren: dat mag digitaal zijn maar ook op schrift; het printen van computerbestanden om deze vervolgens te verwijderen, is alleen toegestaan als de omvang daarvan beperkt. U kunt de geconverteerde gegevens binnen redelijke tijd (re)produceren en leesbaar maken. Urenregistratie als zzper, wanneer je meer da n 1225 uur aan je bedrijf besteedt heb je recht op ondernemersaftrek. Kwitanties van duurdere aankopen. Om die reden doen ook particulieren er goed aan om hun administratieve gegevens gedurende 5 jaar te bewaren. Bewaarplicht particulieren, de Belastingdienst legt aan particulieren gn verplichting op om betalingsbewijzen en andere administratieve stukken (kwitanties, bankafschriften, salarisstroken en dergelijke) te bewaren. Dan is het bijhouden van je afspraken en uitgevoerde werkzaamheden in een agenda of een online agenda zoals.

Winkels die je kan kopen bonnen
Wanneer beginnen bonnen te vervagen
Loterij bonnen